Зональний ансамбль міста – охоронний комплекс: проект «Замок» – Дубно - Слепцов, О. С.; Ладан Т. М. (КНУБА, 2019)
У статті обґрунтовано універсальну модель культурноосвітнього проекту – проект "Замок". Ця модель передбачає на основі 5 етапів розвиток різних міст країни, де є середньовічний замок. Ці етапи наочно описані на прикладі перспективного реконструкції історичного середовища міста Дубно. Постановка проблеми: Визначні історико-архітектурні території України потребують замість точкового відновлення об'єктів системних проектів поетапного відродження всієї території.
Keywords: архітектурне проектування; архітектурне навчання; історична забудова; реставрація; пам'ятка архітектури; Дубно