Основні напрямки інженерного захисту об’єктів гідроенергетики - Чирва, Тетяна (КНУБА, 2025)
В статті розглянуті основні характеристики об’єктів критичної інфраструктури в гідроенергетики, що становлять найбільш відповідальними інженерними спорудами у забезпеченні енергетичної безпеки України. До основних інженерних ї споруд гідровузлу відносяться греблі, які сконцентровані на Дніпровському і Дніпровському каскаді каскадах. Розглянуті основні характеристики гребель ГЕС , а також запропоновані основні напрямки заходів безпеки.
Keywords: об’єкти критичної інфраструктури; гідроенергетика; греблі; заходи безпеки