Циклічність активності концептуальної творчості в архітектурі (гіпотеза) - Весна, А. В.; Дубинский, В. П. (КНУБА, 2018)
У дослідженні вперше висунута гіпотеза про циклічність періодів активності концептуальної творчості в архітектурі. Запропоновано методи виявлення цих циклів, які засновані на розробленому методі аналізу історично значущих архітектурних концепцій і концептів, створених на їх основі. Висунуто гіпотезу про структуру концептуальних циклів і причини їх виникнення. У період з V ст. до н.е. по теперішній час виявлено чотири періоди активності створення архітектурних концепцій. Кожен з виявлених періодів є віссю зміни спеціальності і адаптації її до нових умов існування міст і архітектури.
The cyclic activity of conceptual creativity in architecture (hypothesis)
Цикличность активности концептуального творчества в архитектуре (гипотеза)
Keywords: архітектура; концепція; концепт; цикл; гіпотеза; теорія; architecture; concept; concept; cycle; hypothesis; theory; архитектура; концепция; концепт; цикл; гипотеза; теория; 72.01