Дерев’яна рекреаційна архітектура в Карпатському регіоні в другій пол. ХХ ст. - Савчук, А. І.; Габрель, М. М. (КНУБА, 2016)
У статті досліджено вплив особливостей народного будівництва та державної політики СРСР на формування рекреаційної архітектури Карпатського регіону в другій половині ХХ ст. Висвітлено творчу діяльність та вплив на майбутні покоління архітектора Івана Боднарука –творця гуцульської регіональної архітектури.
Keywords: дерев’яна рекреаційна архітектура; Карпатський регіон; туристичний притулок; готель; регіоналізм; функціоналізм; «Гуцульський стиль»; wooden recreationаl architecture; Carpathian region; a tourist refuge hotel; regionalism; functionalism; «Hutsul style»; деревянная рекреационная архитектура; Карпатский регион; туристический приют; отель; регионализм; функционализм; «Гуцульский стиль»; 728.5.057