Напружений стан клейового з’єднання з поздовжнім дефектом - Курєннов, С. С. (КНУБА, 2018)
Переміщення елементів зовнішніх несучих шарів в поперечному напрямку вважаються рівними нулю. Задачу зведено до системи диференційних рівнянь в частинних похідних відносно поздовжніх переміщень шарів, яку розв’язано за допомогою методу відокремлення змінних. Розв’язана модельна задача. Показано, що відсутність клею вздовж бічної сторони з’єднання може значною мірою збільшувати напруження біля краю клейового шару.
Keywords: двовимірна модель; аналітичний розв’язок; клейове з’єднання; тришарова конструкція; 624.078.4; 539.3