Факторний аналіз цін на вапно, цемент та гіпс в Україні - Скрипник, О. В. (Ліра-К, 2019)
Одним із ключових факторів сталого розвитку вітчизняних підприємств будіндустрії є їх ефективна цінова політика, а саме визначення справедливої ринкової ціни на свою продукцію, що забезпечить максимізацію прибутків підприємств галузі. Це можливо лише за умови своєчасного прогнозування змін ціни шляхом аналізу відповідних економічних показників. Для цього можна використати певні залежності між цінами на будматеріали та макроекономічними показниками, які прямо чи опосередковано відображають зміни попиту та (або) його собівартості на відповідний будівельний матеріал.
Keywords: ціни на вапно в Україні; факторний аналіз цін; ціни на цемент в Україні; ціни на гіпс в Україні