Уточнений динамічний аналіз та мінімізація навантажень у канатах вантажопідйомних кранів - Човнюк, Ю.; Діктерук, М.; Комоцька, С. Ю. (КНУБА, 2016)
Наведений уточнений динамічний аналіз та оптимізація (мінімізація) навантажень у канатах вантажопідйомних кранів. Встановлені режими руху вантажу на канаті, за яких мінімізовані як коливання самого вантажу, так і пружні сили, котрі деформують канат. Як критерій якості руху обраний той, що мінімізує коефіцієнт динамічності.
Refined dynamic analysis and minimization of stresses in the ropes of hoisting cranes
Keywords: уточнення; динаміка; аналіз; мінімізація; оптимізація; навантаження; канат; вантажопідйомний кран; specification; dynamic; analysis; minimization; optimization; load; rope; loading crane; 621.873