Теорія та практика інфраструктури відкритих ключів. Частина 1. Теорія інфраструктури відкритих ключів - Кондакова С. В. (КНУБА, 2022)
Інфраструктура відкритих ключів (PublicKeyInfrastructure – РКI) – це інтегрований комплекс методів та засобів (набір служб), призначених забезпечити впровадження та експлуатацію криптографічних систем із відкритими ключами. Ці ключі можуть використовуватися для автентифікації чи шифрування цифрового підпису електронних даних. РКІ слугує не тільки для створення цифрових сертифікатів, але і для зберігання величезної кількості сертифікатів і ключів, забезпечення резервування і відновлення ключів, взаємної сертифікації, ведення списків анульованих сертифікатів і автоматичного відновлення ключів і сертифікатів після закінчення терміну їхньої дії. У курсі передбачається формування у студентів певних професійних компетенцій, знань та вмінь з теорії та практики криптографічного захисту інформації та криптографічного аналізу. Методичною основою дисципліни є методи і алгоритми алгебраїчної теорії кодів, які базуються на математичному апараті теорії алгебраїчних блокових кодів, теорії ймовірностей та математичної статистики.
Keywords: інфраструктура відкритих ключів