Дослідження системних ознак енергоефективних кластерних організаційних структур архітектурно-будівельної галузі - Микитась, Максим Вікторович; Плоский, Віталій Олексійович; Кожедуб, Сергій Анатолійович (КНУБА, 2018)
Методами системного аналізу виконано дослідження структурних і функціональних ознак вертикально-інтегрованих кластерних систем. Запропоновано концептуальну модель синтезу (конструювання) кластеру. Результати є підґрунтям до розроблення моделі «Енергоефективний архітектурно-будівельний кластер», що передбачає подальше формування наборів вхідних даних та інструментів адаптивного управління агрегованими структурами на основі імітаційного моделювання множини альтернативних стратегій.
Keywords: кластер; енергоефективний архітектурно-будівельний кластер; кластерна організаційна структура; критерії кластеризації; управління