Управління медичними відходами з використанням мобільних плазмових технологій - Негода, Назарій В’ячеславович (КНУБА, 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії з галузі знань 10 – «Природничі науки», за спеціальністю 101 – «Екологія». Київський національний університет будівництва і архітектури, МОН України, Київ, 2025. Дисертаційна робота присвячена вирішенню науково-прикладного завдання удосконалення наявних та розробки нових підходів безвідходної технології знищення небезпечних медичних відходів в місці їх накопичення за допомогою плазмохімічних піролізних технологій з метою блокування попадання їх в загальні муніципальних комунально-побутові потоки та їх фінішного накопичення на санкціонованих і не санкціонованих полігонах чи звалищах.
Medical waste management using mobile plasma technologies Qualification scientific work as a manuscript
Keywords: урбоекосистема; антропогенний вплив; небезпечні медичні та фармацевтичні відходи; муніципальні відходи; плазмохімічний піроліз; стратегія нуль відходів; екологічна безпека; urban ecosystem; anthropogenic impact; hazardous medical and pharmaceutical waste; municipal waste; zero waste strategy; environmental safety; chemical pyrolysis