Виділення споруд на різних етапах санітарної очистки контейнер-обладнання первинного пункут збору. (стаття підготовлена за матеріалами доповіді, зробленої на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Сучасні проблеми та перспективи розвитку житлово-комунального господарства України" (м. Запоріжжя, 22-23 березня 2013 р.) та рекомендованої для опублікування її оргкомітетом - Золотар, Л. В. (КНУБА, 2013)
Виділено основне обладнання на різних етапах санітарної очистки, а також висвітлено контейнер як споруду (обладнання) первинного пункту збору. Визначено основні конструктивні елементи контейнера за різних способах збору побутових відходів. Приведено класифікацію контейнерів.
Keywords: санітарна очистка; побутові відходи; житлово-комунальне господарство; контейнери