Розрахунок параметрів роботи касетних установок з єдиним віброприводом - Сівко, Володимир Йосипович; Мироношенко, Д. О.; Гринченко, В. М. (КНУБА, 2010)
Гнучкі робочі органи на відміну від традиційних органів (типу віброплощадок) діють на середовище завдяки згинаючих коливань плоскої поверхні. Плоска поверхня при цьому в процесі згинання має певну форму коливань, яке строго відповідає частоті її власних коливань. При цьому форма коливань крім частоти залежить також від фізико- механічних властивостей матеріалу робочого органа, її маси. На форму коливань впливає також середовище, в якому находиться робочій орган. В даній роботі досліджується вплив середовища на форму коливань гнучких робочих органів.
Keywords: робочий орган; касетна установка; параметри роботи; вібропривод; форма коливань