Коригування складу водних розбавлених розчинів (питної води) баромембранними процесами: позитивні та негативні сторони - Кравченко, Марина Василівна; Заграй, Ярослав Михайлович (КНУБА, 2012)
Розглянуто погляди на питну воду як розбавлений розчин, де вода представлена у вигляді гігантських гетерофазних кластерів. Запропоновано фізичну модель і механізм баромембранних процесів та їх вплив на зміну якісного і кількісного складу водних розбавлених розчинів, особливо, на зміну концентрації і співвідношення основних компонентів. Надано рекомендації по використанню баромембранних процесів при коригуванні якості питної води.
Keywords: питна вода; водний розбавлений розчин; мембрана; баромембранні процеси