Порівняльний аналіз технологічних особливостей використання портативних гідропоршневих агрегатів та ручних клинів для розколу гранітних блоків - Фоменко, О. І. (КНУБА, 2010)
У статті проведено аналіз особливості розколу гранітних блоків за допомогою портативних гідропоршневих агрегатів, що діють на стінку шпуру двома зосередженими силами.
Keywords: тріщиноутворення; гранітний блок; пружність робочої рідини; трещинообразование; гранитный блок; упругость рабочей жидкости; formation of cracks; the granite block; the elasticity of working fluid; 539.375:622.35 (075.80)