Особливості впливу грунтових умов на приватну забудову міста Чернігова - Корнієнко, М. В.; Корзаченко, М. М. (ДНДІБК, 2016)
Значна частина території міста Чернігова характеризується складними і ненадійними для будівництва інженерно-геологічними умовами. Мають розвиток небезпечні геологічні і інженерно-геологічні процеси, залягають специфічні грунти, будівництво ведеться на схилах та поблизу річок. Перераховані умови будівництва вказують на необхідності проведення особливо ретельних інженерно-геологічних вишукувань.
Keywords: грунтові умови; основи; фундаменти; приватна забудова