Аналіз наукових досліджень історії формування курортно рекреаційних комплексов - Панченко, Т. Ф.; Гудзенко, А. І. (КНУБА, 2016)
У статті розглянута історія розвитку формування курортнорекреаційних комплексів. Простежена еволюція термінології що охоплює сфери розвитку «курортів», «рекреації» та «туризму». Зазначені відмінності дослідження поняття «комплекс» у типологічних та містобудівних наукових роботах. Розглянуті наукові роботи останнього десятеліття в сфері формування курортно-рекреаційних комплексов. Виявлені актуальні та перспективні напрямки розвитку у сфері рекреаційного відпочинку.
Keywords: рекреація; рекреаційні комплекси; курортно-рекреаційні комплекси; оздоровчі заклади