Вплив соціальних аспектів на формування організації житла - Майстренко, К. С. (КНУБА, 2014)
Розглянуто історію розвитку архітектури житла з урахуванням соціальних потреб людини та способу життя в умовах динаміки розвитку суспільства; показано вплив соціальних аспектів на проектування, будівництво та експлуатацію житла; виділено основні соціальні аспекти, які визначають первинні завдання та напрямки розвитку зміни житла.
Keywords: архітектура житла; соціальний аспект; житлова чарунка; трансформація; модернізація; сім'я; науково-технічний прогрес; архитектура жилья; социальный аспект; жилая ячейка; трансформация; модернизация; семья; научно-технический прогресс; architecture of housing; social aspect; the living cell; transformation; modernization; family