Функціонально-операційна трансформація систем управління будівельним підприємством на ґрунті CALS-технологій - Боліла, Надія Василівна (КНУБА, 2019)
Постійно зростаючий рівень конкуренції вимагає для оптимізації процесу виконання будівельно-монтажних робіт застосовувати автоматизовані системи проектування і складання кошторисів, що дає змогу мінімізувати витрати на оплату праці будівельників і скоротити час виконання робіт. Відмінною підмогою для цього служать інформаційні технології. Використання інформаційних технологій в галузі будівництва почалося з обслуговування завдань за різними розрахунками. Сьогодні воно перейшло на рівень систем управління дуже складними проектами, починаючи з проектів звичайних будівель, комунікаційних систем і закінчуючи автоматизованими системами управління об'єктами державного нагляду. Вже застосовуються на практиці інтегровані системи управління якістю, витратами, часом спорудження об'єкта, постачанням необхідними матеріалами, які істотно стабілізують економічну ситуацію будівельних фірм.
Keywords: інформаційні технології; CALS-технології; життєвий цикл; будівельна галузь; будівельне підприємство