Параметрична архітектура та перспективи її розвитку - Нікуліна, Є. Ю.; Акопник, С. В. (КНУБА, 2018)
Останнім часом з’являться багато нових проектів, що формують собою новий стиль - параметрику. Параметрична архітектура: що це таке? Історія архітектури та дизайну - історія стилів. Стиль - це щось більше, ніж просто набір художніх прийомів, технік або технологій. Бароко, класицизм, ампір, модернізм, раціоналізм, мінімалізм і інші стилі вплинули не тільки на те, як в ці епохи виглядали будівлі, інтер'єри, одяг і навіть зброя. Вони повністю визначили уявлення суспільства про прекрасне. Параметрична, або алгоритмічна, архітектура вже більше десятиліття існує в рамках авангардного дизайну, але останнім часом розвиток комп'ютерних технологій дозволило їй претендувати на роль ведучого стилю нової цифрової епохи. Це безперечно не одномоментна мода.
Keywords: араметрична архітектура; архітектура; стиль; історія архітектури та дизайну