Системний аналіз різних конструктивних схем віброударних машин для ущільнення - Назаренко, І. І.; Свідерський, А. Т.; Дєдов, О. П. (КНУБА, 2008)
Ущільнення будівельних сумішей у стиснених умовах та важкодоступних місцях будівництва як і раніше залишається серйозною проблемою. Від якості ущільнення ґрунту залежить надійність та довговічність закінчених об'єктів, а надалі і витрати коштів на їх експлуатацію та ремонт. Різноманітність ґрунтів та відмінність технологічних умов проведення ґрунтоущільнюючих робіт значно утруднює обґрунтування та вибір раціональної конструктивної схеми, перешкоджає створенню універсального та досконалого у всіх відношеннях обладнання. Саме тому створення нових будівельних, ущільнюючих машин та дослідження їх динаміки залишається актуальним і на сьогодні.
Keywords: віброударні машини; віброущільнюючі машини; дослідження динаміки вібромашин