Сучасні тенденції розвитку бальнеогрязьових санаторіїв - Ватрич, І. Д. (КНУБА, 2016)
У статті розглянуто світовий досвід будівництва та функціонування бальнеогрязьових курортів та виявлені глобальні напрямки що склались відповідно до територіальних та соціально-економічних чинників. Розглянуті сучасні тенденції в розвитку санаторних комплексів.
Keywords: бальнеологічні заклади; індустрія курортного відпочинку та лікування; "філософія курортного відпочинку"