Приміська зона як складова урбанізованої системи - Кузнецова, Д. С; Петраковська, О. С. (КНУБА, 2016)
Проблеми землекористування в межах приміських зон пов’язані із специфікою даних територій, яка полягає в наявності ряду суперечностей між призначенням приміських зон забезпечувати резерв території для розвитку міста-центру, а також власними потребами приміських населених пунктів. Невизначеність поняття приміської зони, встановлення її меж, функцій, що виконує приміська зона, ускладнює забезпечення ефективного розвитку даних територій. В даній статті розглянуто сучасне бачення поняття приміської зони з точки зору різних предметних галузей.
Keywords: приміські зони; урбанізована система; субурбанізація; suburbs; the urban system; suburbanization