Софія Київська - минуле і дійсність - Хараборська, Ю. О. (КНУБА, 2011)
В статті "Софія Київська - минуле і дійсність" йдеться про значення збереження пам'яток архітектури для народу та держави. А також про те, що пам'ятки такої цінності, якою є Софія Київська, не можуть бути передані ні у власність, ні в користування ніяким релігійним організаціям, оскільки це призведе до їх знищення.
Keywords: Софія Київська; століття; історія; пам'ятка архітектури; София Киевская; века; история; памятник архитектуры; Sophia Cathedral; the age; history; architectural monument