BIM-технології в сучасному будівництві: сутність, переваги та ефективність - Півень А. Ю.; Кубанов, Р. А. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
У сучасних умовах цифрової трансформації будівельна галузь стикається з необхідністю впровадження інноваційних технологій, які здатні забезпечити точність, ефективність та прозорість управлінських і виробничих процесів. Однією з таких технологій є Building Information Modeling (BIM), що дозволяє створювати багатовимірні інформаційні моделі об’єктів будівництва, інтегруючи дані про конструктивні рішення, матеріали, терміни, кошториси та експлуатаційні характеристики. Актуальність дослідження BIM-технологій зумовлена їх здатністю оптимізувати життєвий цикл будівельного об’єкта - від проектування до демонтажу - з мінімізацією витрат і ризиків.
Keywords: BIM-технології