Передумови формування та історичні етапи розвитку санітарної очистки житлових територій міста - Золотар, Л. В. (КНУБА, 2013)
Проведено аналіз історичного розвитку в галузі санітарного очищення та поводження з побутовими відходами в світі. Виявлено 4 етапи, що вплинули на формування санітарної очистки міст та її призначення, а також визначено передумовами формування сучасних способів організації первинних пунктів збору та видалення побутових відходів з житлових територій.
Keywords: санітарна очистка; житлові території міста; побутові відходи; історичні етапи розвитку