Кодифікація правил визначення вартості будівництва у порівнянні з нормами податкового законодавства - Андрощук, Світлана Миколаївна (КНУБА, 2014)
Відображено результати комплексного аналізу дослідження норм чинного законодавства в будівельній галузі щодо основних правил з визначення вартості будівельного об’єкта та відображення їх в складі витрат підприємства відповідно до норм податкового кодексу України. Наведено результати порівняльного підходу щодо відповідності та наявності відмінностей основних чинників, що впливають на формування вартості будівельного об’єкта. Визначення вартості будівельного об’єкта зобов’язує інвестора проводити моніторинг достовірності та правомірності формування витрат будівництва, що в подальшому вирішує головну проблему інвестиційної діяльності, яка полягає у тому, що ціна будівельної продукції повинна бути економічно обґрунтована.
Keywords: ціна; будівництво; витрати; настанови; ціноутворення