Кооперативні «Будинки лікарів» Павла Альошина. Нові факти з історії проектування та будівництва - Мокроусова, О. Г. (КНУБА, 2015)
У дослідженні на новому архівному матеріалі висвітлюється історія проектування та будівництва двох відомих пам’яток архітектури Києва видатного архітектора П.Ф. Альошина. Порівнюються різні підходи до їх створення та умови самого будівництва, пов’язані зі зміною ідеологічного та економічного клімату в Україні на початку 1930-х рр. Їх наслідком стала і зміна стилістики радянської архітектури. Крім аналізу двох зведених «Будинків лікарів», в науковий обіг вводиться інформація про нереалізований проект третього такого житлового будинку.
Keywords: Павло Альошин; архітектура; житловий будинок; стиль; конструктивізм; класицизм; Київ; Павел Алешин; архитектура; жилой дом; стиль; конструктивизм; классицизм; Киев; Pavlo Alyoshin; architecture; living house; style; constructivism; dassicism; Kyiv; 72.03 (092):725