Інформаційна технологія управління задачами містобудування - Гайна, Г. А. (КНУБА, 2010)
Розглянуто підхід щодо створення інформаційної технології управління процесами у містобудуванні. Проведено аналіз підсистем містобудування, визначено головні об’єкти житлової сфери, проведено класифікацію за методами управління та інформаційними технологіями запропоновано підходи щодо застосування інформаційних технологій для розв′язання окремих задач містобудування.
Keywords: містобудування; інформаційна технологія; онтологія; когнітивне моделювання; аналітичні моделі; штучний інтелект