Дослідження напружено-деформованого стану кілець опорно-поворотного круга автомобільного крану - Заліско, І. І. (КНУБА, 2008)
Висока складність технології ремонту і неможливість її окремих операцій до конструкцій кілець ОПК автокранів, високі вимоги до геометричних параметрів й низькі значення допусків, не дозволяють здійснювати якісний ремонт кілець ОПК автокранів методом направлення поверхні бігової доріжки, а передумовою до пошуку інших ―aльтернативних‖ шляхів вирішення цієї проблеми. Одним із можливих напрямів підвищення надійності та ресурсу ОПК автокранів є заміна елементів кочення, а також вдосконалення технологічної обробки їх, а також самих доріжок кочення кілець ОПК.
Keywords: опорно-поворотний круг; елементи кочення; дослідження напружено-деформованого стану; автомобільний автокран; 621.86/87:539.5