Методологія переходу від інтегральної оцінки НДС газопроводу до визначення точності геодезичних робіт. - Нікітенко, К.О. (КНУБА, 2015)
Проаналізовано загальний порядок визначення напруженодеформованого стану магістрального газопроводу в ґрунтовій основі. Отримані результати стану НДС газопроводу дозволяють обґрунтовано визначити необхідну точність вимірювань і судити про стан магістрального газопроводу в цілому на момент вимірювань.
Keywords: магістральний газопровід (МГ); напруженодеформований стан (НДС); прогин газопроводу; gas pipeline (MG); the stress-strain state (NDS); the deflection of the pipeline; 528.48