Показники ефективності енергозбереження та екологічної безпеки при реконструкції житлових будинків - Варавін, Д. В.; Сіпаков, Р. В. (ІТГІП, 2016)
Представлені принципи функціонування робочих груп для розробки комплексного підходу в галузі енергозбереження та екологічної безпеки. Запропоновано використання науково-дослідних центрів та моніторингових лабораторій для отримання адекватних даних, здійснення аналітичних обчислень та забезпечення контролю під час реконструкції житлових будинків. Аргументовано створення «платформи» для розробки ключових показників енергоефективності, належних методологій, інструментів і методів контролю та управління в галузі енергоефективності та екологічної безпеки. Впровадження запропонованих методів підвищить рівень екологічної безпеки і допоможе скоротити викиди парникових газів, що дозволить зробити істотний внесок в боротьбу з глобальною зміною клімату.
Keywords: реконструкція; енергозбереження; екологічна безпека; 69.059.38:699.86]:504.064.2