Просторовий розвиток містобудування: завдання, особливості, економічні засади - Марків, А. М.; Владика, О. І. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Містобудування є мистецтвом проектування та зведення міст, а також теорією й практикою їх планування і забудови. Це невід’ємна частина архітектури, яка формується під впливом різноманітних соціально-економічних, інженерно-технічних, а також художньо-естетичних факторів, тісно пов’язане з природними та соціальними умовами, економічним підґрунтям, рівнем розвитку науки, культури і виробництва, а також національними особливостями країни. Ця галузь охоплює такі проблеми, як композиційно-просторові, функціональні, естетичні та транспортні аспекти розбудови міст, тому потребує законодавчого регулювання, господарського планування та управління в процесі реконструкції або будівництва нових міст чи житлового фонду.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА»; містобудування; економічні засади; завдання; особливості; 711.4