Дослідження розподілення внутрішніх напружень в елементах навісного обладнання траншеєкопача з торцевим робочим органом у вигляді диску - Пелевін, Л. Є.; Рашківський, В. П. (КНУБА, 2009)
Для синтезу розрахункової схеми представимо навісне устаткування у вигляді плоского механізму, що складається з декількох ланок, сполучених між собою шарнірами, включаючи опорні шарніри кріплення до базової машини. Базова машина в число ланок, створюючих механізм, не входить.
Keywords: розподілення внутрішніх напружень; торцевой робочий орган