Моделювання і прогнозування стану довкілля - Котовенко, Олена Андріївна; Мірошниченко, Олена Юріївна (КНУБА, 2026)
Викладено основні системно-функціональні принципи моделювання як методи дослідження і прогнозування стану природного середовища, процесів та явищ, що відбуваються в ньому під дією природних і антропогенних факторів. Висвітлено принципи застосування системного аналізу як бази для створення математичних моделей. Наведено різноманітні моделі дослідження компонентів біосфери. Розглянуто моделювання стану довкілля за умов недетермінованої базової інформації. Призначений для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища».
Keywords: моделювання; прогнозування; стан довкілля