Контекстуальний підхід в ревалоризації архітектурно-історичного середовища малого міста - Марчук, С. Ю. (КНУБА, 2015)
Історичний контекст є одним з важливих аспектів сталого розвитку міста, який визначає його майбутнє. Контекстуальний підхід розглядає це з позиції діалогу сучасного та минулого. Історико-архітектурна спадщина сьогодні має формуватись не тільки у вигляді окремих пам'яток архітектури, а як цілісний і організований живий організм. Розглядається досвід не тільки збереження, а й пристосування історичних місць під туристичні цілі
Keywords: каф. інформаційних технологій в архітектурі; історичний контекст; сучасне архітектурне середовище; контекстуальний підхід; пам'ятник; образ; місто; туризм; 72.025.4/9