Об’єкти культури як містоутворюючий чинник у розвитку великого міста (зарубіжний досвід) - Посацький, Б. С.; Грицак, М. М. (КНУБА, 2015)
Розглянуто об’єкти культури у зарубіжних великих містах, побудовані у 2006- 2014 рр., з точки зору їх містоутворюючого значення, запропоновано їх класифікацію за рядом ознак. Подано основні терміни та поняття. Досліджено функціональне наповнення об’єктів культури (нових бібліотек і музеїв) та їхнє розташування в структурі міста.
Keywords: велике місто; об’єкт культури; бібліотека; музей