До проблем реконструкції мистецьких шкіл та створення навчальних містечок з мистецьким ухилом - Шишкіна, О. Ю.; Зиміна, С. Б.; Меженна, Н. Ю. (КНУБА, 2016)
У статті висвітлюються причини необхідності реконструкції середніх загальноосвітніх закладів у навчальне містечко з мистецьким ухилом. На прикладі розглянуто прийоми створення своєрідних архітектурних образів, які відображають творчий дух закладу та встановлення типологічної планувальної схеми, адаптованої під специфіку навчальних закладів.
Keywords: архітектура школи; навчальне містечко з мистецьким ухилом; функціональна структура при реконструкції; об’ємно - просторове вирішення; архитектура школы; учебный городок с творческим уклоном; функциональная структура при реконструкции; объемно-пространственное решение; аrchitecture of a schools; an education city with an artistic bias; functional structure in the reconstruction; volumetric - spatial decision