Український модерн в архітектурі Полтави 1920-1941 років - Бєлявська, О. Ю. (КНУБА, 2013)
У статті висвітлені особливості розвитку українського модерну в архітектурі Полтави 1920 – 1941 років. Виявлені передумови та чинники впливу на прояви національної архітектури у Полтаві за радянських часів. Визначений ступінь інтенсивності та середоформуючої значимості українського модерну в архітектурі Полтави перших десятиріч радянської доби.
Keywords: український модерн; морфологічні ознаки; композиція фасадів; естетична цінність; 72.03(477.53)