Аналітичні методи розрахунку навантажень та параметрів нестаціонарних коливань механізмів підйомно-транспортних машин - Човнюк, Юрій Васильович; Діктерук, Михайло Гаврилович; Почка, Костянтин Іванович (КНУБА, 2012)
Наведені аналітичні методи розрахунку навантажень та параметрів нестаціонарних коливань (режими пуску/гальмування) механізмів підйомно-транспортних машин. Досліджені вимушені коливання вказаних лінійних механічних систем з одним степенем вільності руху при їх проходженні через резонанс. Задача Коші для диференціального рівняння коливань за лінійного закону зміни частоти вимушеної сили розв’язана у термінах інтегралу ймовірностей від комплексного аргументу.
Keywords: розрахунок; навантаження; підйомно-транспортні машини; коливання; нагрузка; нагрузка; подъемно-транспортные машины; колебания; calculation; load; hoisting-transport machines; oscillation