Особливості технології отримання швидкотверднучих композиційних в‘яжучих речовин - Гончар, Ольга; Анопко, Дмитро (ЧНТУ, 2020)
Розроблені в'яжучі композиції на основі глиноземистого цементу та портландцементу, модифіковані спеціальними добавками, можуть бути застосовані для виробництва високоефективних швидкотвердіючих розчинів і бетонів, що відкриває перспективи інтенсифікації будівельних, ремонтних та реставраційних робіт, а також для виробництва сухих будівельних сумішей для влаштування підлог.
Keywords: глиноземистий цемент; композиційні в'яжучі речовини; портландцемент