Конструкційні бетони, отримані з використанням відходів промисловості - Гончар, Ольга (ОДАБА, 2019)
Метою роботи є отримання конструкційних бетонів з покращеними експлуатаційними характеристиками, до складу яких входять відходи промисловості, за рахунок підбору складу заповнювачів та використання зололужних в’яжучих композицій, модифікованих штучними цеолітами. Використання розроблених складів бетонів дозволить не лише утилізувати значну кількість відходів теплоенергетики (до складу зололужних в’яжучих композицій входить 60% золи), а й отримувати ефективні конструкційні матеріали з покращеними експлуатаційними характеристиками.
Keywords: зололужні в’яжучі; експлуатаційні характеристики; технологія утилізації; відходи теплоенергетики