Символ і символізація у теоретичних дослідженнях - Булах, І. В. (КНУБА, 2009)
У даній статті автор робить спробу розкрити поняття символу і символізації у теоретичних дослідженнях . В цього аспекті розглядається творчість Л . Альберті, що працював в період Відродження . В епоху Просвіти на символічне значення архітектури звернули свою увагу архітектори -теоретики К . Н . Леду та Е . Л . Буллє . Серед постмодерністів аналізується творчість Р . Вентурі , Ч . Дженкса, К . Александера, М . Сафді , К . Лінча . У статті розглянути позиції ставлення до символизму Ле Корбюзьє , Л . Кана , А . Лаоса , Й . Утзона , Ш . Гарньє .
Keywords: символ; символізація; теорія архітектури; прийоми; методи