Адаптація будівельної галузі до змін клімату шляхом впровадження принципів зеленого будівництва - Кривомаз, Тетяна Іванівна; Перебинос, Альона Ростиславівна; Савченко, Антоніна Михайлівна (My University, 2021)
Проблема кліматичних змін загострюються внаслідок пришвидшення темпів урбанізації та вичерпання ресурсів. Міста суттєво впливають на кліматичні зміни, оскільки вони споживають 78% світової енергії і виробляють понад 60% викидів парникових газів, хоча при цьому вони займають менше 2% поверхні Землі. Роль міст зростає експоненціально з наслідками їх впливу на кліматичні зміни. Очікування зростання рівня комфорту побудованого середовища закономірно супроводжується підвищенням використання ресурсів і енергії.
Keywords: зелене будівництво; зміна клімату; будівельна галузь