Порівняння архітектур для застосунку автоматизованого планування та управління контентом у соцмережах - Тригуб, Софія (КНУБА, 2025)
У статті розглядається концепція та основні архітектурні підходи до побудови застосунків для автоматизованого планування та управління контентом у соціальних мережах. Основна ідея полягає у створенні інструменту, що дозволяє SMM-менеджерам, маркетологам та власникам бізнесу ефективно організовувати роботу з публікаціями, координувати команду та контролювати результати. Проведено порівняння монолітної, мікросервісної, безсерверної та подієво-орієнтованої архітектур. Запропонована архітектура включає модулі календаря публікацій, управління завданнями, збереження медіа та шаблонів, систему сповіщень, а також базову аналітику для оцінки ефективності контенту. Система може бути масштабована за рахунок інтеграцій із соціальними мережами, додавання розширеної аналітики та інтелектуальних підказок для створення контенту.
Keywords: клієнт–серверна архітектура; мікросервісна архітектура; подієво-орієнтована архітектура; безсерверні обчислення; монолітна система; автоматизація контенту; планування публікацій; соціальні мережі; вебзастосунок