Розрахунок процесу біологічного очищення стічних вод в аеротенку-витискувачі з закріпленим біоценозом - Олійник, О. Я.; Айрапетян, Т. С. (КНУБА, 2015)
Наведені методи розрахунку біологічного очищення стічних вод в аеротенках-витискувачах зі зваженим і закріпленим біоценозом. Обґрунтовано підвищення ефективності роботи аеротенку-витискувача за допомогою розташування у другій половині його об’єму елементів завантаження з закріпленим біоценозом
Keywords: математичне моделювання; математическое моделирование; mathematical modeling; біологічне очищення; биологическая очистка; biological sewage treatment; прикріплений біоценоз; прикрепленный биоценоз; fixed biocenosis; аеротенк; аэротенк; aeration tank; активний мул; активный ил; activated sludge; 628.35:628.356.3