Технологія інвентаризації місць видалення відходів методами дистанційного зондування землі - Новохацька, Н. А.; Трофимчук, О. М. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
У статті пропонується технологія інвентаризації місць видалення відходів методами дистанційного зондування Землі для створення єдиної бази даних та реєстру сміттєзвалищ, що значно підвищить рівень екологічної безпеки на регіональному і державному рівні та дасть можливість розробити комплекс заходів щодо зменшення впливу на довкілля твердих побутових відходів.
Keywords: тверді побутові відходи; місця видалення відходів; державний облік; база даних; методи дистанційного зондування Землі; космічні знімки