Врахування сейсмічних впливів на стійкість схилів в ДСТУ-Н «Інженерний захист територій, будівель і споруд від зсувів та обвалів» - Немчинов, Ю. І.; Мар'єнков, М. Г.; Калюх, Ю. І.; Домбровський, Я. І.; Шумінський, В. Д.; Трофимчук, О. М.; Кліменков, О. А.; Берчун, Я. О. (ДНДІБК, 2016)
На даний час будівництво значної кількості нових об’єктів відбувається на територіях, на яких можливі прояви небезпечних інженерно-геологічних процесів, зокрема зсувів. При дії землетрусів на масиви ґрунтів на схилах підсилюється вплив руйнівних сил, що додатково зменшує їх стійкість. Тому при проектуванні об’єктів на схилах слід враховувати сейсмічні дії на стійкість схилів та їх вплив на масив ґрунту.
Keywords: зсув; стійкість; інженерний захист території; будівлі і споруди; сейсмічні впливи; акселерограма; 624.137(083.7)