Взаємодія технічних рішень та політичних чинників в процесі спорудження та функціонування Ересуннського мосту - Перегуда, Є. В.; Гребенєва, І. В. (КНУБА, 2017)
Мости – це синтез архітектури та інженерії, функція, втілена у конструкції. У Ересуннському мості-тунелі, що поєднує Данію та Швецію, надзвичайно складні конструктивні та технологічні рішення збалансовані з витонченістю та елегантністю споруди. Міст сприяв соціально-економічному та культурному розвитку Скандинавії та Європи. Пов‘язані з мостом суспільнополітичні події 2015-2017 рр. свідчать, що взаємодія технічних та політичних чинників мосту об‘єктивується у його функціональному наборі, який не обмежується лише проектом
Взаимодействие технических решений и политических факторов в процес се сооружения и функционирования Эресуннского моста
Interaction of technical solutions and political factors in the process of construction and operation of the Øresund bridge
Keywords: міст; тунель; вантова конструкція; сталева ферма; функції; свобода пересування; біженці; Швеція; Данія; Європейський Союз; мост; туннель; вантовая конструкция; стальная ферма; функции; свобода передвижения; беженцы; Швеция; Дания; Европейский Союз