Метод сітьового управління інформаційними ресурсами проектно-орієнтованих підприємств - Єгорченкова, Наталія Юріївна (КНУБА, 2017)
Запропоновано використання сітьового методу для управління інформаційними ресурсами проектно-орієнтованого підприємства. Показано, що на сьогодні не проводились дослідження щодо використання сітьової моделі для управління інформацією підприємства. Зазначено, що сітьова модель найбільш підходить для таких типів проектів, де інформаційний ресурс є додатковим результатом проекту, а не його продуктом. Розглянуті різні варіанти отримання інформаційного ресурсу залежно від його потреби в роботах проекту. Подальші дослідження показали, що для управління інформаційними ресурсами можуть бути застосовані інші типи моделей, такі як ієрархічна, ітераційна, лінійна, автономна, модель на основі дводольних графів та інше. Проведені дослідження дозволять підвищити ефективність управління інформацією в проектній діяльності підприємства.
Keywords: інформаційний ресурс; сітьова модель; проектно-орієнтоване підприємство; управління проектами; 005.8:005.41