Стратегічні імперативи забезпечення фінансової безпеки територіальних громад - Шкуратов, О. І. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Процес реалізація політики бюджетної децентралізації має обов’язково оцінювати механізми, важелі та інструменти бюджетної децентралізації слід комплексно, з урахуванням складності та багатоаспектності організації і регулювання суспільних відносин. Тому важливо, щоб фінансові результати процесу добровільного об'єднання територіальних громад відповідали загальнонаціональним інтересам і рівню фінансової безпеки країни. Фінансова безпека територіальних громад є ключовим елементом загальної економічної стабільності країни. В умовах децентралізації та зростаючої автономії місцевих органів влади, забезпечення фінансової безпеки стає все більш актуальним завданням [1]. Це включає в себе не лише забезпечення стабільного фінансування, але й ефективне управління ресурсами, мінімізацію ризиків та запобігання фінансовим кризам. У цій статті ми розглянемо основні аспекти стратегії забезпечення фінансової безпеки територіальних громад.
Keywords: фінансова безпека; управління ресурсами